Što nudimo?

  1. Psihološka priprema sportaša je proces psihičkog osnaživanja sportaša u izazovnim situacijama. Cilj je pružiti sportašu podršku kako bi se samostalno i uspješno suočio s izazovima i postigao željeni uspjeh. Način rada maksimalno se prilagođava potrebama sportaša. Postoji mnoštvo različitih metoda koje se koriste u radu sa sportašima. Rezultati i uspjeh rada uvelike ovisi o motivaciji sportaša, želji za radom na sebi, primjeni naučenog i izvršavanju zadataka između susreta. Moguć je i rad na daljinu (putem audio-video poziva) te rad sa sportašima iz engleskog govornog područja.
  2. Psihodijagnostika služi kao polazišna točka u planiranju i postavljanju ciljeva psihološke pripreme. Tijekom suradnje korisno je ponoviti postupak kako bismo dobili uvid u napredak. Ovime je jasno da se kao referentna točka uzima napredak samog sportaša, umjesto njegove usporedbe s ostalim sportašima što je znak da se usmjeravamo na sebe i pomičemo vlastite “granice”.
  3. Grupne radionice služe povećanju funkcionalne i emocionalne povezanosti članova tima. Poznato je da svaki tim prolazi kroz određene razvojne faze, a cijeli proces može olakšati suradnja sa sportskim psihologom. Psihoedukacija i vježbe provode se u obliku iskustvenih radionica (do 12 sudionika) u kojima svaki sportaš ima priliku naučiti osnove psihologije sporta, specifične tehnike i način primjene istih.
  4. Organiziramo predavanja i radionice na teme iz područja psihologije sporta. Konačan cilj je približiti psihologiju sporta svima koji su spremni ulagati u sebe i razbiti predrasude prema suradnji sa sportskim psihologom. Preduvjet za osobni rast i razvoj je konstantno učenje i unapređenje prakse. Rad sa sportašima podrazumijeva suradnju roditelja (ako je sportaš maloljetan), trenera i sportaša, a edukacija je sastavni dio suradnje.
  5. Izrada individualnog plana psihološke pripreme. Cilj je da sportaš u suradnji sa sportskim psihologom izradi plan koji će mu pomoći da ostvari svoje ciljeve i uživa u sportu. Psihološka priprema u užem smislu, odnosi se na uvježbavanje psiholoških vještina u cilju poboljšanja sportske izvedbe te postizanja višeg stupnja sportskog zadovoljstva. To su: perceptivno-kognitivne vještine, fokusiranje pozornosti, upravljanje energijom, predočavanje, tehnike opuštanja, postavljanje ciljeva i vježbanje samogovora. Planovi se izrađuju individualno za svakog sportaša i razlikuju se s obzirom na potrebe sportaša, period sezone, raspored natjecanja, vrsti sporta, količini podrške itd.
Facebook
YouTube